Henna

A növény eredetileg Egyiptomból származik, apró kerek levelei és bogyószerű magvai vannak. Levelét learatják, megszárítják, porrá őrlik, így élénkzöld színű, kellemes illatú port kapnak, ami természetes anyag, ezért ritkán vált ki bőrallergiát.

 

Motívumok:

  1. Saját tervezésű, egyedi minták

  2. Hagyományos minták

  3. Hozott ábrák, kívánság szerint

  4. Egyedi monogramok, ábrák tervezése, festése – kívánság szerint

 

Előkészületek

A hennafestés tartóssága megnő, ha a festés előtti napokban nem használunk testápolót a kívánt felületen, a bőrradír viszont ajánlott

Stúdiónkban természetes henna festékkel dolgozunk,ami a bőrre felrajzolva sötétzöld színű,száradáskor pedig fekete lesz. A hennapép megszáradása után a bőrről lepereg, a minta először narancs árnyalatú (lehetőleg ne érje víz 3-6 órán keresztül), 24 óra elteltével pedig sötétbarna színűvé válik. Intenzitása testtájanként változó, színét bőrtípustól függően 10-14 napig őrzi meg.

 

Fekete henna

A fekete henna a natur hennapor színezésével készül különböző eljárásokkal. A bőrre festve azonnal fekete színű, a száradási ideje 15-20 perc, a felső vékony réteg könnyen eltávolítható. Víz ne érje pár órán keresztül. Tartóssága szintén bőrtípus és testtáj függő,kb. 10-14 nap.

 

"Fehér henna" - testfestés

 

Fehér henna nem létezik, minden fehér színnel felrajzolt minta testfestékkel történik. Egyáltalán nem szívódik fel a bőrbe, csak megszínezi, ezért a tartóssága arra a napra szól, amikor felfestettük. Ez azt jelenti, hogy legszebb a festést követő órákban, utána már veszít a szépségéből. A bőrön marad, de mechanikai hatásokra folyamatosan kopik. Maximum 1-2 napig marad a bőrön. Egyszerűen lemosható. Alkalmakra ajánlott vagy fotózásra.

 

Hennafestést

kérhetünk különleges alkalmakra, ruhánk kiegészítőjeként, viselhetjük ékszer helyett, a mindennapokban, bulikon, esküvőn, divatból illetve használhatjuk önkifejezésre. A motívumok az ősi kultúrákban nemzedékről nemzedékre öröklődtek. Szerencsét hoz a viselőjének, szépséget hoz az ember életébe és lelki terápiás élményt nyújt. A hennafestés ma már az egész világon reneszánszát éli,különösen amióta Madonna, Naomi és más világsztárok is szívesen festetnek maguknak mehndit.

 

 

 

© BEAuty Szalon | IMPRESSZUM | ADATKEZELÉS | WebSites by AudioMAX Média